INTERVJUER                  

SKÅNSK TEATERDAG 2019
Vi har intervjuat några av de konstnärer som ligger bakom föreställningarna som medverkar på Skånsk Teaterdag 2019 i Malmö. För att få lyssna på varför det blev just den föreställningen, hur arbetet gick till och vad som blev speciellt bra.

Björn Löfgren berättar om arbtetet med Teatert 23:s föreställning "Eremit".

Ed Damron berättar om arbetet med Expressteaterns föreställning "Kära Nån!"

Jerry Segerberg berättar om Teater Trassel och arbetet med "Dunderpojken".

Pelle Öhlund berättar om arbetet med Teater Sagohuset och deras föreställning "Pojken & stjärnan".

Alexandra Loonin berättar om sitt arbete med Banditsagor och "Bakom den gula häcken".

Karin Parrot-Jonzon och Jan Mark berättar om arbetet med Teater Theatron och deras föreställning "Liva & PH".

SKÅNSK TEATERDAG 2018
Vi har intervjuat de konstnärer som ligger bakom föreställningarna som medverkar på Skånsk Teaterdag 2018 i Malmö. För att få lyssna på varför det blev just den föreställningen, hur arbetet gick till och vad som blev speciellt bra.

Nina Gyllensköld berättar om hur "100%" kom till och om arbetet med Hassan. Om skådespelardrömmar, olikheter, inspiration och styrka.

Karin Parrot Jonzon om Teater Theatrons föreställning "Ge mig en ledtråd". Om Joseph Campbell, den stora myten, hjältar och kabaret.

Josefina Karlsson Vergara är Sagofen Isadora. Den nya föreställningen "Snigelsång och spindelspår" utgår från forskning om barnets läten innan orden och deras perspektiv nere på marknivån.

Josefine Andersson har skrivit manus till och regisserat "Pudlar och pommes" för Teater 23. Här berättar hon om arbetet, om hur en hanterar ett svårt ämne, om flykt och fara och vikten av värme, humor och skratt.

Sanne Ahlqvist Boltes och Malin Molin har skapat Banditsagors företällning "Hemligt".
De berättar bland annat om hur publiken i en annorlunda teaterform tjuvlyssnar, arbetet med dagböcker och barnens rädslor och tankar.

Anna Thorén Mörnerud pratar om Ölands Dramatiska Teater och föreställningen "Måntornet". Om drömmar och frihet, längtan och gemenskap. Om arbetet med en regissör som är dansare och om den fina musiken.
Anna turnerar mycket och filmen är inspelad med en mobiltelefon och skickad till Teatercentrum.