TEATER 23
EREMIT

En nervpirrande teaterthriller om flykten från katastrofen.

Platsen är ett undangömt kärr långt borta från civilisationen. Hit ut har Erling flyttat, till ett skjul som han har byggt med hjälp av Loa. Erling har sett tecknen och är övertygad om att den stora katastrofen snart kommer att inträffa. Alla andra tror att Erling är galen.

Så börjar rök att stiga upp mot himlen. Kan det vara så att katastrofen är här? Loa packar sitt tält och tar sin tillflykt till skjulet vid kärren. Erling beger sig också iväg men gör först ett stopp på vägen.

Majda vaknar. Hon är omtöcknad, förvirrad och ser plötsligt att hon inte längre ligger i sin säng, utan befinner sig i ett kärr omgiven av två främlingar...

Teater 23 ger i vår en nyskriven föreställning om rädslan för det okända och dess skrämmande effekter. Hur rationella tankar skingras när paranoia och misstänksamhet väl har fått fäste. Vad är sanning, vad är lögn och hur reagerar vi när krisen väl kommer?

Manuset är skrivet av av Jens Peter Karlsson (Väsen på Teater 23, Nattvak på Teaterrepubliken, Den avvikande meningen på Regionteater Väst).

För regin står Olle Törnqvist (Födelsedagsbarnet på Riksteatern, Mio, min Mio på Malmö Stadsteater, Family Feelings på Teater Västernorrland).

Pressklipp ”Ensemblespelet är knivskarpt och scenrummet [...] gör sitt till för att förstärka känslan av hot och annalkande undergång.” Boel Gerell - Sydsvenskan 2019-02-09

”Historien leker med publikens sympatier och antipatier och sin koncentrerade form till trots ger den gott om associationer till stora, nutidsaktuella frågor” Gunilla Wedding - Skånska Dagbladet 2019-02-09

Eremit hade urpremiär den 8 februari 2019 på Teater 23.

På scen: Gunilla Andersson, Kajsa Ericsson & Björn Löfgren Manus: Jens Peter Karlsson
Regi: Olle Törnqvist
Scenografi & kostym: Jason Southgate
Ljus: Iben West
Musik & ljuddesign: Catharina Jaunviksna
Konstruktion: Måns Ekander
Teknik: Lo Wipp & Anna Nässlander
Rekvisita: Désirée Holmberg
Ljudteknik & syntolkning: Narjes Al-Ansari
Marknadsföring & turné: Mario Castro Sepulveda
Produktion: Helena Cedrins


Klicka på play-pilen här ovanför. Om du vill se filmen i helskärmsläge klickar du på den "fyrkantiga" symbolen nere i högra hörnet på filmspelaren. När filmen är slut klickar du på symbolen igen för att återgå  till Digital Utbudsdag.

MÅLGRUPP 11-14 år.

LÄNGD Cirka 50 minuter.

PUBLIKANTAL 70 personer (totalpublik, både vuxna och barn).

LOKALMÅTT 8,5 x 13 meter fri, plan yta inklusive teaterns medtagna sittplatser. 3 meter fri takhöjd över hela scenytan. Tänk på att nödutrymningsvägar ej ingår i den fria ytan.

RÖKMASKIN Rökmaskin förekommer i föreställningen.

MÖRKLÄGGNING Ja, total.

EL 3-fas. 16 Amp. Europahandske.

BYGGTID/RIVTID 4 tim/2 tim

BÄRHJÄLP Ja, två vuxna personer med god kunskap om lokalen under hela bär-, bygg- och rivtiden. OBS! Tunga lyft.

PRIS I SKÅNE 13 500 kr för första föreställningen. 9500 kr för följande om bygget kan står kvar (25 % moms tillkommer).

PRIS I ÖVRIGA SVERIGE 12 500 kr för första föreställningen. 9500 kr för följande om bygget kan stå kvar (25 % moms tillkommer). Reseersättning på 140 kr/mil, traktamente på 230 kr/dag för tre personer, samt logi (enkelrum) för tre personer tillkommer. Priserna gäller för föreställningar som bokas 2018. Med reservation för prisförändringar kommande år.

SYNTOLKNING Alla speltillfällena är syntolkade genom vår specialanpassade syntolkningsstjänst.

Kontakt:

Mario Castro Sepulveda, kommunikatör/turnéläggare. Tel. nr: 040-30 32 23 eller mario@teater23.se
www.teater23.se