SKÅNSK TEATERDAG 2017

TEATER - BARN OCH UNGA

MÅNTEATERN
VEM?

Ett rörande och humoristiskt relationsdrama för de ganska små men också någorlunda stora. Av Pelle Öhlund, Stina Wirsén och ensemblen. Baserad på Stina Wirséns VEM? böcker
Möt Nalle, Fågel, Katt, Kanin och Nallegrisen i deras knasigt underbara men fullt normala tillvaro, där de stökar och bökar runt bland enkla men svåra vardagligt trassliga situationer.

TEATER JALADA
TROTTOARER

Bader är försvunnen. Ingen vet vad som har hänt honom. Tillsammans med journalisten Maria ger vi oss iväg på en resa för att leta. Resan tar oss från Sverige till Tunisien och vidare till Egypten.

Trottoarer är en berättelse om gatubarnen i spåren av den arabiska våren. Historien är fritt baserad på intervjuer med gatubarn i Tunisien, Egypten och Sverige. 

TEATER SAGOHUSET
RESAN TILL DÖDSRIKET

En lekfull och humoristisk berättar-föreställning ur den grekiska mytologin.
Möt några av mytologins giganter i ett fartfyllt och musikaliskt fyrverkeri med Skånes i särklass populäraste scenkonsttrio för barn och unga.

Med en scenkonstnärlig uppfinningsrikedom utöver det vanliga blir det en hisnande färd. 

OBANTEATERN
JAG SA JU FÖRLÅT

Varför är det så svårt att säga förlåt? Och är det ännu svårare att förlåta?
På en scen där fredagsmys möter Las Vegas presenterar artisterna Miguel och Santos en komisk varieté, där allt går fel innan det ställs till rätta. 
Obanteatern och regissören Ika Nord, har  skapat en ny, rolig och tänkvärd föreställning med nyskrivna popörhängen som ”Det var inte meningen!” och ”Kan du förlåta mig?”
.

ÖRESUNDSTEATERN
POJKEN SOM BLEV OSYNLIG

Kan man bli så ensam att man blir osynlig?
Gabriel Astin är ny i klassen. Han känner direkt att någonting är fel. De nya klasskompisarna undviker honom och myrorna i kroppen skapar problem.

En natt upptäcker han vad det är som håller på att hända. Han är på väg att bli osynlig. Nu måste han hitta ett sätt att synas på igen innan han försvinner helt.

TEATER 23
FULET

Fulet var hon i klassen som ingen riktigt pratade med. De enda som verkligen la märke till henne var Kim och Sandra.

De störde sig på henne, äcklades av henne och avskydde hela hennes person. Så en ödesdiger fredag fick Kim och Sandra en idé.
De bestämde sig för att utsätta Fulet för ett elakt skämt för att sätta henne på plats.