SKÅNSK TEATERDAG 2018

Måndagen den 5 mars ses vi i Malmö för att titta på sex underbara föreställningar för barn och unga!

Ölands Dramatiska Teater spelar Måntornet, Sagofen Isadora berättar ordlöst om Snigelsång och spindelspår, Banditsagor har tjuvkikat i dagböcker i Hemligt. Vi får se Teater 23 i Pudlar och Pommes och en gripande monolog om och med en kille uppvuxen på Kroksbäck i Teater NoX 100%. Vi avslutar med Teater Theatron och deras kabaré Ge mig en ledtråd.

Presentation av föreställningarna kan du se om du scrollar ner. Intervjuer med konstnärerna kan du se här. Våra sjuminuters-filmer från föreställningarna är på plats den 26 februari.

Anmälan gör du här!

FÖRESTÄLLNINGAR


ÖLANDS DRAMATISKA TEATER
MÅNTORNET

3-5 år
Vem bestämmer över dina drömmar? Faktiskt ingen annan än du själv. Drömmarna är fria och bara dina. De kan vara små eller så stora att de räcker ända upp till månen. 

Det är en finstämd, filosofisk och rolig föreställning med fantasifull scenografi, drömmande dockor och ljuvlig musik.

SAGOFEN ISADORA
SNIGELSÅNG OCH SPINDELSPÅR

1-2 år
I Sagofen Isadoras trädgård växer det äppelträd, blommor och gräs. Här bor det en snigel som kan sjunga och runt om i gräset tassar en spindel på åtta fötter.

Föreställningens ljud tar sitt avstamp i Isabella Duncans teori om ett universellt bebisspråk. 

BANDITSAGOR
HEMLIGT

10-12 år
Hej dagboken! 
Det verkar som om Emma är tjurig på mig.

I Hemligt vill vi tillsammans med publiken se hur vi kan närma oss det kanske mest privata - dagboken, undersöka vårt innersta och det vi håller för oss själva.

TEATER 23
PUDLAR OCH POMMES

5-9 år
Pija Lindenbaums kritikerrosade bilderbok blir nu stor dramatik på Teater 23:s scen.

Pudlar och pommes är en föreställning fylld med humor, nyskrivna sånger samt alla tänkbara slags knasigheter. Men den rymmer också stora tankar om hemlängtan, misstänksamhet mot obekanta hundar och hur skillnaden mellan främlingar och nya vänner inte behöver vara så stor.

TEATER NOX
100%

Högstadie/gymnasium
En monolog baserad på Hassan, en 23-årig killes liv och uppväxt på Kroksbäck. Via droger och kriminalitet bröt han tillslut, efter att ha blivit skjuten i magen med tre skott, med sin uppväxt och gick mot drömmarna om att bli skådespelare.

Det handlar inte om hur man hamnar i kriminalitet, den föds man in i. Frågan är hur tar man sig därifrån.

TEATER THEATRON
GE MIG EN LEDTRÅD

Från 15 år
En föreställning i kabaret-stil, där det lättsamma och komiska varvas med det tyngre och tragiska, det eftertänksamma och tankeväckande.
Vad är en hjälte och vem bestämmer vem som är en hjälte? Hur gör vi för att lyfta fram vardagshjältarna i oss?