SKÅNSK TEATERDAG 2019  

Skånsk Teaterdag blev fullbokad!
Tack till alla medverkande teatrar och alla arrangörer och inköpare som var där.

Torsdagen den 14 mars var det Skånsk Teaterdag i Malmö. Du kan se filmer från de medverkande föreställningarna och ytterligare andra nya föreställningar här nedan eller under fliken "UTBUD och FILMER". Du kan också se intervjuer med konstnärerna bakom föreställningarna. Klicka på "INTERVJUER"      

FÖRESTÄLLNINGAR


TEATER SAGOHUSET
POJKEN & STJÄRNAN

5-8 år

Natthimlen är mörk och stilla och full av stjärnor. Cirkustältet är tomt och tyst. Men i eldslukarens vagn lyser det. Där föds ett barn, med vidöppna ögon kommer han till världen och ser sig allvarligt omkring.

Samma natt föds också en häst i cirkushästarnas vagn. Det är märkvärdigt, de föds samma natt och två stjärnor tänds på natthimlen ovanför cirkustältet.

EXPRESSTEATERN
KÄRA NÅ`N!

5-7 år

Viola är en äldre dam som tar sin tid, i en omständlig, komisk och poetisk anda.
Vardagens bestyr med glasögonen, käppen, posten, tidningen, kaffet och minnena.

Och skärpan i sinnet! Vi möter damen hemma: det finns alltid något att göra.
Dagen går så fort fastän tiden är så lång. Oj, kommer det besök? Nu blev det bråttom!
TEATER TRASSEL
DUNDERPOJKEN

5-8 år

Jerry är oroad och ledsen över det han sett på tv om hur miljön förstörs. För att få honom på andra tankar börjar Lina berätta sagan om lille Vill Vallareman.

Teater Trassel har klimatångest och tar sig an Cyrus Granérs traditionella saga “Sagan om de fyra stortrollen och lille Vill Vallareman”, som en tröstande musikteatersaga med lyckligt slut.

BANDITSAGOR
BAKOM DEN GULA HÄCKEN

8-10 år

En identitet är aldrig konstant, utan den växer med oss. Vi tar på oss olika egenskaper i olika rum och kamouflerar oss med olika personligheter i olika sammanhang. Föreställningen ställer blygheten i rampljuset och hyllar den som en superkraft. Blygheten skapar tid för eftertanke, verkar som en motpol till impulsivitet och hjälper människor att sätta gränser. Den kan till och med rädda liv. Följ med in bakom den gula häcken och upptäck blyghetens alla ljusa sidor med oss!
TEATER 23
EREMIT

11-14 år

 Platsen är ett undangömt kärr långt borta från civilisationen. Hit ut har Erling flyttat, till ett skjul som han har byggt med hjälp av Loa. Erling har sett tecknen och är övertygad om att den stora eldsvådan snart kommer att inträffa. Alla andra tror att Erling är galen.

Teater 23 ger en nyskriven föreställning om ovetskapens skrämmande effekter. Hur rationella tankar skingras när paranoia och misstänksamhet väl har fått fäste. Vad är sanning, vad är lögn och hur reagerar vi när krisen väl kommer?

TEATER THEATRON
LIVA & PH

Gymnasium

År 1928 mötte Liva Weil Poul Henningsen på en fest. Mötet kom att få avgörande betydelse för hennes fortsatta karriär. Hon blev PHs favoritsångerska och framförde sedan under en lång följd av år hans texter på revyscenen.

I rollen som Liva Weel ser vi Suzanna Santrac. En av förra århundradets största och bästa kabarésångerskor i Norden. En dansk Marlene Dietrich eller Edith Piaf.